Târg cu sârg – mai bun, mai aproape, de la ai tăi

Inițiat în contextul temei Rotary din luna octombrie, respectiv promovarea economiei locală, proiectului ”Dezvoltare sustenabilă prin antreprenoriat local”, dirijat de colegul nostru, Remus Roșca, are ca scop promovarea producătorilor locali prin facilitarea interacțiunii dintre ei și potențialii clienți, în vederea facilitării unei dezvoltări sustenabile a comunității, precum și educarea producătorilor locali, prin workshop-uri dedicate acestora.

 

La prima ediție, care a avut loc în luna octombrie, evenimentul a debutat cu un scurt workshop cu tema „Dezvoltarea durabilă prin antreprenoriat local”, susținut de către colegul nostru Felea Adrian, doctor în economie cu teza de doctorat pe acest subiect. A doua parte a evenimentului a constatat într-o degustare de vinuri locale, împreună cu un platou de produse locale, pe care participanții au avut ocazia, în ultima parte a evenimentului, să le achiziționeze, direct de la producători, în cadrul târgului. Producătorii participanți au fost: Muma Codrului, Rose Hip Hill, Familia Darabont, Podgoriile Dextra și Crama Corbut .

 

Cea de-a doua ediție a avut loc în luna decembrie 2022, ocazie cu care a fost susținut un același workshop cu tema  “Dezvoltarea sustenabilă prin antreprenoriat local”, iar în partea a doua a evenimentului, ne-am bucurat de o cină pregătită de Muma Codrului, căreia i-am asociat vinurile locale produse de Crama Corbut și Familia Darabont. La partea de târg au participat 13 producători locali, printre care amintim: Rose Hip Hill, Casa Țăranului, Albinutele lui Filip, Sucurile RODAS, Familia Darabont, CramaCorbut, Boutique du bonheur, BEzy Mom, Carne bună din Colești.

 

În luna Ianuarie 2023 a avut loc cea de-a treia ediție, care a debutat cu un workshop dedicat producătorilor, cu tema „Marketing-ul agroalimentar”, susținut de către colegul nostru, Roșca Remus, cadru universitar la Facultatea de Marketing a Universității din Oradea. În partea a doua a evenimentului a avut loc o Adegustare de produse locale de la Carmangeria Casa Țăranului din Vașcău și a vinurilor cramei 48_78 din Săcuieni. Partea de targ a strâns 19 producători locali, printre care amintim:

 

Participarea la workshop-uri și la partea de târg, atât pentru expozanți, cât și pentru publicul-cumpărător, a fost gratuită, iar locația evenimentelor a fost Asociatia Millesime, din Cetatea Oradea.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *